Rólunk

Címkék:
Történetünk dióhéjban.

1996. január 22-dikén alapítottuk cégünket, családi vállalkozásként, akkor még cd-rom fejlesztések kivitelezése céljából. 1996 és 2000 között alapvető profilunkat ez a tevékenység képezte. Ezen időszak alatt több sikeres Hundidac díjjal is kitüntetett cd-rom került ki kezeink közül. Még 1998-ban készítettük első webáruház alkalmazásunkat, amely részben kitekintés volt más üzleti profil felé és egyúttal szerves részét is képezte cégünk akkori életének, mert szükségszerűnek mutatkozott, hogy a cd fejlesztéseink ne csak Windows natív alkalmazásként, hanem az interneten keresztül is elérhetők lehessenek.

2000-től ez utóbbi gondolat kulcsfontosságúvá vált számunkra. Kidolgoztunk egy olyan technológiát és annak eszközeit, amelynek a segítségével e-learning anyagokat tudunk előállítani akár az internetre, akár offline médiára (cd, dvd, pendrive, ...) történő publikálásra. Általunk előállított 2004 utáni cd/dvd anyagok böngészőben futó - többnyire - platform független alkalmazások.

Elsősorban a felgyülemlett fejlesztési tapasztalatok és az erősen beszűkülő cd/dvd piac révén, kénytelenek voltunk más irányokat erősíteni. Ennek következtében nagyobb volumenű üzleti alkalmazások fejlesztésének megbízásait is sikerült elnyerni és elvégezni - tervezéstől a kivitelezésen keresztül az üzembe helyezésig. Sőt az üzembe helyezésen túl, az életciklus követésben is tudtunk komoly tapasztalatot gyűjteni.

15 évnyi együttműködési és fejlesztési tapasztalat. Tíz kiadványunkból három Hundidac díjas cd-rom. Egy vegyes dvd-rom/dvd videó elektronikus tananyag. Több tíz katalógus cd/dvd. Néhány ma is üzemelő online tananyag. Napjainkban is használatban vannak iroda adminisztrációs háttér (back-office) rendszereink, webáruházaink. Intranet alkalmazások, amelyek között van olyan, amely segítségével összesen már milliárd forint nagyságrendű költségvetést és tízezres nagyságrendű szerődés állományt kezelnek - térben is szeparált - 30-40 munkahelyről. Van olyan irattári alkalmazásunk, amelynek feladata, hogy 30-40 év múlva is üzemképes állapotban legyen.

Eddig jutottunk, itt járunk most. Szervezeti felépítésünk az elvégzett sok munka ellenére nem sokat változott. Ha szükséges volt, akkor igénybe vettük alkalmazotattak vagy külsős munkatársak aktív munkáját, de a legnagyobb szakmai tapasztalatot igénylő tervező és programozói munkát a cég tulajdonos munkatársak végzik.

 

Sütő Károly
üzletvezető